Bejelentés


QUEEN SEON DEOK IN THE WAY OF 1000 STEPS, FIRST IS THE HARDESTHírek
Sziasztok

Üdvözlök mindenkit a blogomon. Szívesen várom a hozzászolásokat is az adott részeknél.

Request

If anyone knows English very well, and wants to translate my blog, please contact me. Translation post right there on the blog.

Szavazás-Votul

Befejeződött a szavazá. Köszönöm a bizalmat. ( 97% jónak választotta a blogot) Elkeződött egy másik. Sa terminat votul. Multumesc ptr.încredere. (97 % au ales, că este bun blogul) S-a început o alta.

Surprise

From now on, you can view the movie in good quality. (In a 1 episode already founds the links)

Meglepetés

Mostantól, meg lehet tekinteni a filmet jo minőségben.( az 1 résznél már megkaphatjátok a linkeket)

Surpriza

Ceva nou in caseata de lincuri( Acum prima data la ep 1, si ajutor primiti la pagina help)

Ujdoság-Ceva Nou

Tettem új klippeket a Help oldalra. Am pus clipuri noi pe pagina Help

tovább >>


Surpriza

Am "Pus" un clip surpriza pe pagina help

tovább >>


Ceva Nou

Am pus o caseta de vot pe pagina start

Ceva Nou

Hurra. am pus si un cautator pe site pe prima pagina (ajutor la help)

Chat

CHATTUL DE ACUM INCOLO ARE PAGINA SEPARATA

tovább >>


Ujdoság-Ceva Nou

Minden résznek linket tettem fel újranézni . Pentru fiecare episod am pus lincuri ptr. a reviziona.

Help

Am creat o pagină de ajutor pentru vorbitori de limba romănă.

tovább >>


Külön fórum-Forum separat

Minden résznek saját fórumja lesz. Fiecare episod o să aibă forum separat.

Ujdoság-Ceva Nou

Az első oldalon találtok hasznos linkeket. Pe prima pagină găsiţi linkuri utilitare.

tovább >>

Huszonegyedik rész-Episodul Douăzeci şi una
Isten Éltesse.


world map hits counter


Magyarul
A 21-dik rész.

És ők ketten, Yusin és Deokman lovagolva menekülnek a palotából.
Alcheon Imjonggal utánuk.
Egy csellel, a menekülők lerázzák az üldözőket.

A palotában nagy a zűrzavar.
Mindegyik tábor ki akar deríteni mindent, de különböző utakon.
(Nem úgy mutatom be, ahogy a részben lejátszódott, mert akkor az egyik jelenetről a másikra kellene ugrándoznom, jobb, ha külön-külön veszem)
Lássuk sorban.

1-A Hangyaboly.
A Mishil által vezetett mindennapos gyűlésnél, meg akarják tudni, hová tűnt Chilsuk. De az ember megjelenik és bemond egy hírt. Megint lát, de van még valami. Amit legelőszőr megpillantott az iker volt, itt a palotában.
Misaeng dadog, Mishil csak bámul, a többiek hallgatnak. Nem akarják hinni.
Csodálkozásuk még nagyobb lesz, mikor megtudják az iker nevét is, Deokman.
Micsoda? Hogyan? A Nangdo Deokman?
Ha egy hétfejű sárkány jelent volna meg, akkor sem lett volna ily meglepődve a Hangyaboly.
Minden megváltozott. Valamit gyorsan tenni kell. De itt nincs vége a rossz híreknek.
Deokman elszaladt Yusinnal.
Mindenki arra vár, milyen parancsokat ad Mishil.
A nő, a gyertyalángba bámul, és egy kis csendet kér.
Kell gondolkodnia. Idáig hallatszik, hogyan forog az agya.
Egy hosszas meditálás után, meghozza döntéseit.
Sohwat vissza kell hozni minden áron, és ez a feladat Seolwonra hárul.(kinek másnak? Ő végzi el a piszkos munkát. Ezt a dolgot teljes komolysággal végzi el, és erőszakkal kiveszi Sohwat Eulje fennhatósága alól, most nem érdekelve a protokoll, tudván, Eulje inkább hallgat, mint hogy ellenálljon.)
Mindenki figyeltetve kell legyen, akinek valamilyen köze van Deokmanhoz.
Minden kém legyen éber, hogy akcióba induljanak, mikor szükség van.
Egyiküknek, amely éppen Yusin apja alatt szolgál, van egy értékes információja.
Megtudta, hol van most Deokman. Seolwon megkapja a parancsot. A gyereket vissza kell hozni a palotába, de élve. Seolwon, Bojong, Seokpum az adott falu felé veszik az irányt.

2-Eulje a Királyi családdal.
Mikor az öreg megtudja, a páros megszabadult, megváltoztatja Sohwa lakhelyét, és odateszi Alcheont és Imjongot, hogy kövessék Yusin embereinek minden lépését.
Este, Az Anya Királynő CheonMyeonggal elindulnak, hogy a szolgalánnyal találkozzanak, nem találnak semmit, érkezik Eulje, és kérdőre vonja a két nőt.
Miért titkolnak el előle információkat, mikor jól tudják, ő Eulje, mindent megtesz a trón védelmében, mindegy, ha úgy lesz leírva a történelem lapjaiba, mint a legaljasabb ember?
Ahogy a nők semmit sem válaszolnak, Eulje visszamegy Sohwahoz, Jukbanghoz, Godohoz, és keresztkérdésekkel kiszedi belőlük, amit meg akart tudni. (milyen pofát vág Godo, mikor Jukbang szájából meghallja, Deokman nő) Nem hiába vén róka, hamar következtet, az iker éppen Deokman. Imjong egyik embere látja Goksaheunt várván a Hercegnőre, és Eulje el akarja amazt csípni. De megjelenik CheonMyeong, és nem engedi meg. Akkor jön a bomba. A Nangdonak át kell adnia Yusin üzenetét a Hercegnőnek, Eulje szeme előtt. És Goksaheunt dadogva előadja. Az öreg bántani akarja Deokmant. Bum.
CheonMyeong vére felforr. Éles veszekedés alakul ki kettőjük között.
Éppen abban a pillanatban, mikor Eulje kiejti Deokman nevét, belép a szobába a Király, aki tüzesen begurul. Hogyan? Az a gyerek a lánya? Hogyan lehetséges ez?
De a Deokmanról feltört emlékek megnyugtatják.
De Eulje nem adja magát meg egykönnyen. Elrobog Yusin apjához, és Deokman fejének cseréjében, egy esküvőt ígér Yusin és CheonMyeong között. Még beszél a Királlyal, és egy előadott hazugsággal, megkapja amaz beleegyezését. ( Szegény Király, nagyon jól tudja mit tervez Eulje, de nincs mit tennie, és az öreg távozása után, csak sírdogál)
Mindezek felett, Eulje, hogy a világ ne tudja meg, mit is akar tulajdonképpen, szemet huny, mikor Seolwon erővel elviszi Sohwat, Jukbangot, és Godot.
Yusin apja a faluba indul, ahol találkoznia kellene a fiával, hogy végezzen Deokmannal. (nem is sejti SheoHyeon, Mishilnek egy besúgója van azok az emberek között kikkel megy, és egy galamb segítségével Mishil értesül hol tartózkodik Yusin és Deokman)

Most lássuk a párocskánkat.
Ahogy észrevettük, sikerült megmenekülniük Alcheon és Imjong hajszájától.
Egy időre megállnak, egy fa alatt, hogy szusszanjanak, és Deokman megtudja, nem a Király volt az, aki halálát akarja, Eulje dolgozik saját szakállára.
A párocska elmegy ShiYeol anyukájához (az a Nangdo amely a csatatéren halt meg, megölvén egy Baekje tábornokot) és Yusin küld egy levelet a nőtől Goksaehunnak és Daepungnak. Mindegyikük elindul az üzenetek átadására. Daepung szerencsésen elér Yusin apjához, így emez értesül hova menekült a fia a lánnyal. Mivel Yusin a segítségét kéri (de megkapta Eulje ígéretét is) elindul a találkahelyre.
Goksaehunnak nem volt szerencséje négyszemközt beszélni a Hercegnővel, és előadja az üzenetet Eulje füle hallatára.(ez volt a bomba)
Lassan, a menekülök átmenve egy falun, ahol egy járvány dúl, elérnek egy barlangig, amiben éjszakázni akarnak. Yusin el szeretne menni, valami ételt keresni, de léptek hangjai hallatszódnak a sötétből, és megjelenik egy mezítlábas paraszt. Yusin harci állást vesz fel, de az ember nem tesz semmi veszélyest, ásít, mintha most ébredt volna, kacsint Deokmannak, és távozik a barlangból.
Kint az emberünket néhány paraszt várja, akik gyógynövényeket hoztak neki, és ennivalót. (de nem a megfelelő gyökeret, és emberünk feltúrázza magát)
Jön Yusin és Deokman, és a Hwarang kér egy darabocskát csupán a csirke húsból, mert halnak étlen.
A paraszt, először nem akar adni, de kíváncsiságból, hogy lássa Yusin reflexeit, feléjük dob két csirkecombot. De a Hwarang elkapja szédületes sebességgel. Az emberünk mosolyog ezeken a mozdulatokon, és miután elkéri a Hwarangtól cserébe a húsért, az emblémás hajpántot Yusin fejéről, és megkapja, visszamegy a faluba a mesteréhez. (kicsoda lehet ez a paraszt?)
Hoppá.
Kit látunk, mint mestere ennek a gyógynövény gyűjtögetőnek?
Munnot, Minden Kérdés Kulcsát. Hol voltál idáig ember? Mindenki téged keresett s te eltűntél, mint szamár a ködben. Hol csavarogtál, mit csináltál ez idő alatt? A falu orvosa lettél, és kicsoda a tanítványod, akit elpüfölsz egy darab gyökér miatt, és akivel ilyen szigorúan beszélsz? Nem felelsz? Meg tudjuk, légy biztos, megtudjuk. A párocskánk visszavonul a barlangba, és nekifognak megenni a kapott húst.
Miközben Yusin alig tudja visszatartani a mérgét az a paraszt szemtelensége miatt, Deokman nyeli a könnyeivel átitatott csirke combot.
És feltörnek az emlékek.
Yusin még megpróbálja megnyugtatni Deokmant.
Beszél. Mesél a múltról, arról mikor Deokman kadét lett, a homokzsákokról, Yusin megvetése Deokmanról ahogyan szép lassan átváltozott szimpátiára, a régi Deokmanról. Ezt akarja Yusin. Hogy Deokman visszaváltozzon a régi Nangdora. Bánat, keserűség, gyűlölet nélkül maradjon Deokman meg neki.
De a lány válasza olyan, mint egy nyílvessző mely átdöfi Yusin szívét.
Ő próbálja, szeretne Mishilen bosszút állni, mérges a Királyra, sajnálja a Hercegnőt, bocsánatot akar kérni Yusintól, de akárhogyan gondolkodik, ő el kell tűnjön.
Nem tud már ugyanaz lenni.
És egy sóhajjal mi a lélek mélyéről tőr elő, Yusin befejezi ezt a fájdalmas beszélgetést.
Reggel a Hwarang találkozik SeoHyeonnal.
Az apa, miután meghallgatja Yusin elbeszélését, megígéri, hogy miután elrejti a Nangdo Deokmant egy elhagyatott házba, elviszi a fiát egy közeli falu vezetőjéhez, aki segíteni fog neki.(de igazából, el akarja távolítani Yusint Deokmantól)
A Hwarang visszatér a kadétjához, elmennek a jelzett házhoz, és egy pár nyugtató szavakkal, elhagyja a helyszint, hogy visszamenjen az apjához.
De kihagyott egy dolgot. Ez egy csapda, hogy SeoHyeon emberei elkaphassák Deokmant.
És a katonák lesben állnak. A semmiből megjelenik Munno tanítványa is.(ember, hogy hívnak?). Emez gúnyt űz a katonákból, de mikor távozni akar, egyik közülük észreveszi Yusin fejpántját, és a parasztot megverik. Jön a csoport vezetője és kiadja a támadó parancsot.
Ez időben Yusin megtudja az igazságot. Az apja nem azért jött, hogy segítsen, Deokman fejéért van itt. A Hwarang felpattan a hírre. Hiába akarja SeoHyeon visszatartani, a kardját is használva, Yusin megállíthatatlan, és el kezd szaladni a ház felé.
Lehet hogy későn érkezik, és Deokman eddig már halott?
A lányt körbe van véve.
Szegény, ott áll kihúzott kardal, és a biztos halált várja.
De a csoport is azzal kötekedett kivel nem kellett volna. Mikor a paraszt meglátja, az étele porrá lett, felmérgesedik, és a katonák után szalad.
Éppen abban a pillanatban, mikor a csoport elkapni készül Deokmant, emberünk, a közeli domb tetejéről, egy beszélgetésre hívja a katonákat.
De nem szavakkal, hanem kardokkal.
Az ember repül a levegőn át, és egyetlen mozdulattal megöli a hozzá sietőt.
Az elkobzott kardal a csoport közé ugrik, és nagytakarításba kezd a katonák között.
Deokman reszketve áll, és csak csodálkozva néz.
A paraszt vág, és vág, és vág.
Telespriccelve a katonák vérével, egyetlen gondolata van.”Megöllek mindannyitokat”
De állj egy pillanatra!
Valami írva van. A paraszt neve. Bidam. Jinji Király és Mishil fia.
Igen, ő Mishil eldobott gyereke.
(végre, már nem kell őssze vissza nevezgessem ezt az embert, van neki neve)
És Bidam újra támad.
În Limba română Şi cei doi,Yusin şi Deokman călare fug din palat. Alcheon cu Imjong după ei. Cu o fentă, reuşesc fugarii să scapă de urmăritori. În palat este agitaţie mare. Fiecare tabără vrea să afle totul, dar pe diferite căi. (Nu voi prezenta cum s-a petrecut în episod, ar trebui să sar de la o fază la alta, mai bine voi lua pe fiecare separat.) Să vedem pe rând. 1-Muşuroiul: La adunarea zilnică condusă de Mishil, vor să afle unde a dispărut Chilsuk. Dar omul apare şi dă o veste. Iarăşi vede, dar ar mai fi ceva. Prima dată ce a văzut a fost gemăna, aici în palat. Misaeng bâlbâie, Mishil se uită numai, ceilalţi tac. Nu vor să creadă. Mirarea lor devine şi mai mare când află şi numele gemenei, Deokman. Ce? Cum? Nangdoul Deokman? Dacă ar fi apărut un dragon cu şapte capete, nici atunci nu ar fi fost muşuroiul aşa de surprinşi. Totul s-a schimbat. Trebuie să facă repede ceva. Dar aici nu se termină veştile proaste. Deokman a fugit cu Yusin. Toată lumea aşteaptă ce fel de ordine va da Mishil. Femeia, se uită în flacăra luminării şi cere puţină linişte. Trebuie să gândească. Se aude până aici, cum îi merge creierul. După o lungă meditare ia deciziile. Showa trebuie readus la ei, cu orice preţ, şi această treabă îi vine lui Seolwon.(cui altcineva? El este care face lucrurile murdare. Acest lucru face cu o seriozitate maximă, şi scoate pe Showa cu forţa din custodia lui Eulje, neţinând cont acum de protocol,ştiind Eulje mai bine tace, decât să se opune.) Trebuie observate toate persoanele care au ceva legătură cu Deokman. Toţi spioni să fie în alertă, pentru a intra în acţiune când este nevoie. Unul, care este chiar în slujba tatălui lui Yusin, are o informaţie preţioasă. A aflat unde este acum Deokman. Seolwon primeşte ordinul. Copila trebuie readus în palat dar în viaţă. Seolwon, Bojong, Seokpum iau direcţia spre satul menţionat. 2- Eulje cu familia regală: Când află bătrânul, că perechea a scăpat, schimbă locaţia lui Sohwa, şi pune pe Alcheon şi Imjong să urmeze fiecare pas al oamenilor lui Yusin. Seara, Mama Regină cu CheonMyeong se duc ca să se întâlnescă cu slujnica, nu găsesc nimic, vine Eulje, şi ia la întrebări pe cele două femei. De ce ascund de la el informaţii, când ştiu ei, el Eulje, face totul pentru a proteja tronul, indiferent dacă va fi scris în paginile istoriei, ca cel mai josnic om? Cum femeile nu răspund nimic, Eulje se duce înapoi la Sohwa, Jukbang, Godo, şi cu întrebări încrucişate, scoate din ei ce a vrut să afle.(ce figură face Godo când aude din gura lui Jukbang, că Deokman este femeie) Nu degeaba este o vulpe bătrână, repede deduce, gemăna este chiar Deokman. Un om a lui Imjong vede pe Goksaheun aşteptând pe Prinţesa, şi vrea Eulje să-l prindă. Dar apare CheonMyeong şi nu-l lasă. Atunci vine bomba. Nangdoul trebuie să dea mesajul lui Yusin pentru Prinţesă, în faţa lui Eulje. Şi Goksaheun spune bâlbâind. Bătrânul vrea să facă rău lui Deokman. Bum. Se fierbe sângele lui CheonMyeong. Începe o ceartă aprigă între cei doi. Chiar în momentul când Eulje enunţă numele lui Deokman, intră în cameră Regele, care se enervează foc. Cum? Copila aceea este fata sa? Cum este posibil? Dar amintirile despre Deokman o linişteşte. Dar Eulje nu se lasă uşor. Se duce la tatăl lui Yusin, şi în schimbul capul lui Deokman, promite o căsătorie între Yusin şi CheonMyeong. Mai vorbeşte cu Regele, şi cu o minciună predată, primeşte consinţământul acestuia. (săracul de Împărat, ştie foarte bine, ce plănuieşte Eulje, dar n-are ce să facă, şi după plecarea bătrânului, plânge numai.) Peste tot, Eulje, ca să nu afle lumea, ce vrea defapt, închide ochii, când Seolwon ia cu forţa pe Sohwa, Jukbang, Godo. Tatăl lui Yusin porneşte în satul unde trebuie să întâlnescă cu fiul lui, pentru a omorâ pe Deokman.( nu ştie SheoHyeon, că este un spion a lui Mishil între oamenii cu care se duce, şi aşa cu ajutorul unui porumbel Mishil află unde stă acum Yusin cu Deokman) Acum să vedem pe perechea noastră. Cum am văzut, au reuşit să scape de urmărirea lui Alcheon şi Imjong. Pentru un timp se opresc, sub un copac, să mai iau aer, şi Deokman află, nu Regele a fost care a vrut să fie moartă, Eulje lucrează pe cont propriu. Perechea se duce la mama lui ShiYeol( nangdoul care a murit pe câmpul de luptă, omorând un general Baekje) şi Yusin trimite o scrisoare de la femeie pentru Goksaehun şi Daepung. Fiecare se duce la predarea mesajelor. Daepung ajunge cu noroc la tatăl lui Yusin, şi aşa acesta află unde s-au refugiat fiul lui cu fata. Cum Yusin a cerut ajutorul lui, (dar a şi primit promisiunea lui Eulje) porneşte la locul de întâlnire. Goksaehun n-a avut norocul să vorbescă între patru ochi cu Prinţesa şi predă mesajul în faţa lui Eulje( asta a fost bomba) Încet, fugarii trecând printr-un sat în care este o epidemie ajung într-o peşteră unde vor să să înnopteze. Yusin doreste să plece să caute ceva mâncare, dar se aude nişte paşi din întuneric şi apare un ţăran desculţ. Yusin ia o poziţie de luptă, dar omul nu face nimic primejdios, cască cum acum s-ar fi trezit, face cu ochiul spre Deokman, şi iese din peşteră. Afară pe omul nostru nişte ţărani aşteaptă, care i-au adus plante medicinale şi de mâncare.( dar nu rădăcina dorită, şi omul nostru se enervează) Vine Yusin cu Deokman şi Hwarangul cere măcar o fărimătură din carnea de pui, că mor de foame. Ţăranul, prima dată nu vrea să dea, dar din curiozitate, să vadă reflexele lui Yusin, aruncă spre ei două pulpe de pui. Dar Hwarangul prinde cu o repeziciune fenomenală. Omul nostru zâmbeşte la aceste mişcări, şi după ce cere de la Hwarang în schimbul cărni, banda cu emblemă de pe capul lui Yusin, şi o primeşte, se duce în sat la maestrul lui.( cine o fi acest ţăran?) Hoppa. Pe cine vedem ca maestrul acestui adunător de plante medicinale? Pe Munno, pe Cheia Tuturor Întrebărilor. Unde ai fost pînă acum omule? Toată lumea pe tine te căuta, şi tu ai dispărut ca măgarul în ceaţă. Unde ai hoinărit, ce ai făcut în tot acest timp? Ai devenit acum doktorul satului,şi cine este ucenicul tău pe care o baţi pentru o bucată de rădăcină şi cu care vorbeşti aşa de aspru.? Nu răspunzi? Vom afla noi fi sigur, vom afla. Perechea noastră se duce înapoi în peşteră, şi încep să mănânce carnea primită. În timp ce Yusin abia poate să reţină nervozitatea din cauza obrăzniciei acelui ţăran, Deokman înghite pulpea de pui îmbibat cu lacrimile lui. Şi vin amintirile. Yusin mai încearcă să liniştescă pe Deokman. Vorbeşte. Povesteşte despre trecut, despre când Deokman a devenit Nangdo, despre sacii de nisip, despre ura lui Yusin faţă de Deokman cum s-a schimbat încet în simpatie, despre vechiul Deokman. Asta ar vrea Yusin. Ca Deokman să redevină vechiul Nangdo. Fără tristeţe, fără nefericire, fără ură, să rămână Deokman a lui. Dar răspunsul fetei este ca o săgeată care străpunge inima lui Yusin. Încearcă ea, ar vrea să se răzbune de Mishil, este nervoasă pe Regele, îi e milă de Prinţesă, vrea să ceară iertare de la Yusin, dar oricum se gândeşte, ea trebuie să dispară. Nu mai poate fi aceeaşi. Şi cu un suspin ce vine din adâncul sufletului, Yusin termină această conversaţie dureroasă. Dimineaţa Hwarangul se întâlneşte cu SheoHyeon. Tatăl, după ce ascultă povestea lui Yusin, promite, că după ce ascunde Hwarangul pe Deokman la o casă părăsită, va duce pe fiul lui la un conducător din satul apropiat cine o să-l ajute.(dar defapt, vrea să îndepărteze pe Yusin de Deokman) Hwarangul se duce înapoi la Nangdoul lui, se duc la casa menţionată, şi cu nişte vorbe liniştitoare părăseşte locul, ca să meargă înapoi la tatăl lui. Dar a omis un lucru. Este o capcană, ca oamenii lui SheoHyeon să captureze pe fata. Şi soldaţii stau la pândă. Din senin apare şi ucenicul lui Munno.(hai omule, cum te cheamă?) Acesta face mişto de soldaţi, dar cânde vrea să plece, unul dintre ei vede pe banda de cap a lui Yusin, şi ţăranul este bătut. Vine conducătorul grupului şi dă ordinul de atac. În acest timp Yusin află adevărul. Tatăl lui nu a venit pentru a-l ajuta, este aici pentru capul lui Deokman. Hwarangul sare sus de veste. Degeaba vrea SheoHyeon să-l oprească, folosind chiar spada, Yusin este de neoprit şi începe să fugă înapoi la casă. Poate ajunge târziu, şi Deokman este moartă pînă acum? Fata este încercuită. Săraca, stă acolo cu sabia scoasă şi aşteaptă moartea sigură. Dar şi grupul s-au luat de cine nu trebuia. Când ţăranul observă, mâncarea lui este făcută praf, se enervează şi fuge după soldaţi. Chiar în momentul, când ar fi început grupul să prindă pe Deoman, omul nostru, de pe dealul din apropiere, cheamă pe soldaţi la o conversaţie. Dar nu cu vorbele, ci cu spada. Omul zboară în aer, şi cu o singură mişcare omoară grăbitul la el. Cu sabia procurată sare în mijlocul grupului, şi începe să facă curăţenie generală între soldaţi. Deokman stă tremurând şi uită mirată numai. Ţăranul taie, şi taie, şi taie. Stropită plin cu sângele soldaţiilor are un singur gând.” Vă omor pe toţi” Dar stop o clipă! Este scris ceva. Numele ţăranului. Bidam. Fiul regelui Jinji şi a lui Mishil. Da, el este copilul abandonat de Mishil. (În sfârşit, nu mai trebuie să denumesc aiurea pe acest om, are el un nume) Şi Bidam atacă iar.
Segítséget a fórumhoz találsz a Help oldalon. Ajutor pentru a accesa forumul găseşti pe pagina Help. Zilele săptămâni: hétfő=luni kedd=marţi szerda=miercuri csütörtök=joi péntek=vineri szombat=sâmbătă vasárnap=duminică
Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Mary Mariko San [ 2010-08-13 20:33 ]

buna,.parca si acum vad imaginea pe care ai descris-o,aceea in care Bidam casca si face un gest cu ochiul catre DM:-))
chiar imi place sa citesc ce se afla postat aici;
si inca o subliniere,ce buna figura de stil ai folosit"dragon cu 7 capete".....................LIVIA [ 2010-08-13 17:17 ]

Szia! Sarmant ca-n totdeauna Oros,Farmecul tau inconfundabil se amplifica cu fiecare episod.Chiar ai cucerit lumea,la propiu Acum pe caldura asta las-o si tu mai moale ,ca nu moare nimeni daca se intarzie cu oo zi sau doua.mihaela [ 2010-08-12 21:36 ]

a olte acum ii zici cautator de brueni ,ieri parca te suparasei,mie mi-a placut faza cu muno cu magarul in ceata,super mesajul din 21 oros ,analovemisaeng [ 2010-08-12 16:58 ]

LOL oltea XDXDXDXDoltea [ 2010-08-12 16:13 ]

eeeeiiii si aparu cautatorul de plante xd un pic de os domnesc se pare
frumoasa relatare a serialului mi-a placut expresia :Unde ai fost pana acum omule?"in imaginatia mea am vazut-o pe Anitta intrebandu-l pe Munno astfel xd xdanalovemisaeng [ 2010-08-12 12:32 ]

foarte frumos scris, si imi place clipul :D
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!