Bejelentés


QUEEN SEON DEOK IN THE WAY OF 1000 STEPS, FIRST IS THE HARDEST


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Első rész-Primul EpisodIsten Éltesse.

world map hits counter


Na lássuk az első részt. (ahogy ígértem, próbálok csak erre a részre hagyatkozni, nem használom fel az utána érkezőket)
A téma adott:
Van egy király, megalapítja Shillát, haldoklik, kinevezi az örökösét, zendülés lesz, más király kerül a trónra, aki nem tartja be a szavát, jön Mishil és új uralkodót tesz vezetőnek.

A Király: Jinheung
- Egy tapasztalt, öreg uralkodó aki megalapítja Shillát.
- Haldoklik.
- Bölcs ember. Honnan látszik? A példából mit Mishilnek mond.
- Gyerekkorában egy tigris megtámadta és befalta a karját. Ahelyett hogy kihúzta volna a kezét, lejjebb tolta, és egy kis tőrrel elvágta a torkát.
Nem az a fontos miért tette, dühből (a tigris meggyilkolta egyik bajtársát), hanem mit mondott ezután: „Megkapni egy kezet a tigris álkapcsában…azt hiszem ez az uralkodó sorsa”.
Azt akarta mondani ezzel: Mindig van egy tigris, mely megtámad, nehéz megkapni azt a kezet mellyel elvághatod a torkát.
Példákat is sorol a tigrisre, Baekje, Goguryeo, sőt a nemesek is (itt látszik először, gyanakszik Mishilre)
A kézre később látjuk mit értett: a trónörökös megnevezése, Eulje kinevezése, Mishilt és Geumnyunt herceget templomba akarja küldeni. (utolsó parancsok)
Látván Mishil ezt nem fogja betartani , Seolwont bízza meg Mishil meggyilkolására.(sajnos most rossz ’kezet’ választott, mert Seolwon már esküt tett a nőnek és szeretők is)
Tovább kifejt még egy fontos dolgot. „Nem a mennyei akarat teszi naggyá egy királyt, hanem az ő emberei (népe). Ki meg lesz áldva az emberek (nép) bizalmával, az fog uralkodni minden teremtmény felett.”
Ezt Mishil nagyon félreértette mikor a király halálakor másképp mondta el. (neki van (Mishilnek) saját népe).
Még egy dolgot hagyott maga után: A Nagy Álmot.
Mishil
Egy ambícióval telített nő, mely nem elég hogy egyik Hwarang vezető, még melléje Pecsétőrző is.
Szépségét és okosságát használja fel mindenkor.
Az álma érdekében (Királyné akar lenni) mindent megtesz, megmérgezni akarja a nagy uralkodót, zendülést szít, ágyas lesz, lemond a fiáról, kihasználja a Hwarang pozícióját és ezek elveit.
Tudatos (hiszen tudja, mit akar, pontos tervei vannak – királyné), akaratos (mit kíván, el is ér - lázadás), de van benne egoista oldal is (megmutatom, ki vagyok én-én Mishil vagyok)
Nem fél alkalmazni az erőszakot.
Baekjeong:
Egy gyermekkirály, ki belecsöppen a hatalomért küzdő felek arénájába.
Kedves, félénk ember, akit csak egy dolog foglalkoztatja, a felesége és születendő gyermeke. Az asszonynak adja nagyapjától kapott örökségét, a Seoyeopdo-t.
Munno:
Legnagyobb pozícióval levő ember a Hwarangok között, akit még látnoki képességekkel is megáldottak. (hol voltál amikor megnősültem?) (gyanítom hogy egy sámán) A Mishil klán tagjai tartanak tőle (hiszen jó harcos), át akarják csalni az ők oldalukra, de ő inkább kívülállónak marad. Inkább bízik a megérzéseiben, és tartsa magát a Hwarangok tiszta elveihez. Nem könnyen lehet befolyásolni.
Sohwa:
Egy kicsit szórakozott szolgalány aki ügyetlenségével hívja fel a figyelmet.
Hwarangok:
Egy harcos csapat melyeknek sajátos elvei vannak. Készek az öngyilkosságra is.

A rész végét ismerjük:
Mishil trónra emeli Baekjeong-ot.
Mindent az Ég Akarata vezérel.

Megjegyzés:
Kicsit “száraz”, az első részről van szó, de a fontosabb részeket kiemeltem.


Să vedem primul episod(cum am promis, încerc să comentez numai acest episod, nu folosesc cele ce urmează)
Tema este dată:
Este un rege,fondează Silla,este pe moarte,denumeşte moştenitorul,o să fie insurecţie, ajunge alt rege pe tron care nu respectă cuvăntul dat,vine Mishil si pune un nou domnitor la conducere.

Împaratul Jinheung:
-Un rege bătrân cu experienţă, care fondează Silla.
-Este pe moarte.
-Un om înţelept. Deunde se vede? Din exemplul spus ce spune lui Mishil.
-În copilărie un tigru l-a atacat şi a înfulecat braţul. În loc să tragă înapoi mâna, a împins mai jos, şi cu un mic cuţit, i-a tăiat gătul.
Nu este relevant de ce a făcut, din ură(a omorât tigrul un compatriot), ci ,ce a spus după: ”Să găseşti o mână în fălcile tigrului.....aşa cred, aceasta este destinul domnitorului. ”
A vrut să zică: Totdeaunea este un tigru care te va ataca,este greu să găseşti mâna cu care vei tăia gâtul lui.
A dat şi exeple pe tigri, Baekje, Goguryeo, si nobilimea(aici se vede pentru prima dată, suspectează pe Mishil)
Pe mâna vedem mai târziu ce a inţeles:numirea moştenitorului, denumirea lui Eulje,pe Mishil şi pe prinţul Geumnyun vrea să trimită la templu.(ultimele porunci)
Văzînd Mishil nu-l va respecta, dă misiunea lui Seolwon de a-l ucide pe Mishil.(păcat acum a ales o mână greşită, pentru că Seolwon a jurat credinţă femeii demult şi sunt şi iubiţi)
Mai departe mai zice un lucru important: ”Nu voinţa cerului face un rege să fie mare, ci oameni(poporul) lui. Cine va fi binecuvântat de încrederea oamenilor(poporului), acela va conduce peste toate creaturi. ”
Acest lucru, Mishil a înţeles foarte greşit când a spus altfel la moartea regelui .(ea are(Mishil) poporul ei)
A mai lăsat în urma un lucru:Visul Măreţ
Mishil:
O femeie plină cu ambiţie, cine nu-i de ajuns că este un conducător Hwarang, mai este şi Păstrătorul Sigiliului.
Foloseşte frumuseţea şi că este deşteaptă totdeaunea.
Pentru visul ei(vrea să devină Regină) face totul, vrea să otrăvească pe marele domnitor.
Face insurecţie, devine concubină, abandonează fiul, profită poziţia la Hwarangi, şi principiul lor.
Conştientă(ştie ce vrea, are planuri exacte-Regina),încăpăţânată( ce vrea, obţine-insurecţia) dar are şi o latură de egoizm(o să arăt, cine sunt eu-eu sunt Mishil).
Nu-i frică de a folosi forţa.
Baekjeong:
Un rege copil, cine pică în arena luptelor pentru putere.
Gentil,un om fricos,pe cine numai un singur fapt preocupă,soţia şi copilul care trebuie să se nască. Dă nevestei moştenirea primită de bunicul lui, Seoyeopdo-ul.
Munno:
Omul care are cel mai mare post între Hwarangi,cine este binecuvântat şi cu aptitudinea de clarvăzător(cred că este saman)(unde ai fost cănd m-am căsătorit?)Klanul Mishil se teme de el(este un bun luptător), vor să treacă pe partea lor, dar el rămine laoparte.Crede mai bine în presimţirile lui, şi respectă principiul curată al Hwarangiilor.Este greu de influenţat.
Sohwa:
O servitoară puţin distrată cine cu neândeminăticia ei vine în atenţia noastră.
Hwarangi:
O echipă de luptători care au principii specifice.Sunt gata şi pentru sinucidere.

Sfârşitul episodului cunoaştem.
Mishil ridică la tron pe Baekjeong
Totul este condus de „Voinţa Cerului”

Notă:
Puţin este "uscat", este vorba de primul episod, dar părţile importante am evidanţiat.

Segítséget a fórumhoz találsz a Help oldalon.
Ajutor pentru a accesa forumul găseşti pe pagina Help. Zilele săptămâni: hétfő=luni kedd=marţi szerda=miercuri csütörtök=joi péntek=vineri szombat=sâmbătă vasárnap=duminică
Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Andrea [ 2012-03-07 08:14 ]

Nagyon szeretem ezt a filmet,ez a kedvencem. Nagyon jo volna ha a tobbi reszt is feltennek hogy lehessen letolteni.Kerem minel elobb toltsek fel. KoszonomKaresz [ 2011-01-30 00:40 ]

A sorozatot meglehet nézni itt : http://kareszka.blogter.hu/456204/online_sorozat___a_silla_kiralysag_ekkove_-_elso_evad
Nem hiába nagy siker' Jó szórakozást 'Dirin [ 2011-01-20 15:03 ]

Úgy szeretem ezt a sorozatot!Kisvirág [ 2010-12-12 13:52 ]

Gratulálok a bloghoz! Már nem teszem föl ugyan azt a kérdést, miszerint hol lehet megszerezni az egész sorozatot - már dolgozok az ügyön. Nem igazán kapcsolódtam be - EDDIG - sorozatokba, de ez a film valóban más. Mára már szinte kitölti az egész napomat, várom a fél 6-ot és szinte elröpül az egy óra. Elkeserítő volt megtudni, hogy mennyire megvágják nálunk a filmet. Ezért a dvd-k már megvéve, csak a letöltés van már hátra és nekiülhetek nézni. Már nagyon várom.Dominica [ 2010-12-06 16:51 ]

Köszönöm a fáradságod!Orosz [ 2010-11-17 21:15 ]

a főoldal Linkek kazettájában, olyan helyek vannak amikről le lehet tőlteni, sőt a magyar felíratot is.Mimi [ 2010-11-13 14:11 ]

Sziasztok
nem tudja valaki hogy tudnám megszerezni a sorozatot?Nem minden nap tudom nézni és sajnos az ismétlés is nagyon későn van.A letöltés nem igazán megy,nemvagyok számitogép zseni,de nagyon bejön a film végre van valami ami teljesen odaköt a képernyőelé.
KöszikeATTILA [ 2010-11-03 23:03 ]

hello sziasztok.honnan lehet letölteni a sorozatot nagyon kéne mert nagyon szeretem,elég szivszaggato az élmény. nagyon szép.ANDREEA [ 2010-08-18 15:24 ]

de azi incepand am sa citesc cate un rezumat pe zi si daca timpul imi permite as vrea sa urmaresc si episodul pentru ca vreau sa vad din nou acest film extraordinar de la inceput si sa il inteleg mai bine doar asa ma voi putea bucura si mai mult de el! multumesc orosz!StefanyRaven [ 2010-07-12 15:37 ]

putea si el [jinheung] sa ia masa cu mishil si sa-i puna otrava in mancareorosz [ 2010-05-08 19:05 ]

stiuknox [ 2010-05-08 18:28 ]

asa e, oros. f frumos ai spus tu: " nu a ales bratul care trebuie". ce am spus eu despre regele Jinheung intareste afirmatia ta, nu o contraziceorosz [ 2010-05-08 17:44 ]

chiar acest lucru este esentialul.
Regele stia Mishil trebuie sa moara, dar n-a folosit bretul corect ptr tigrul care ataca Sillaknox [ 2010-05-08 17:08 ]

vrei sa spui ca daca Regele ar fi stiut ca Seolwon o urmeaza pe Mishil i-ar mai fi ordonat acestuia s-o ucida? eu nu cred. ar fi pus pe Munno.orosz [ 2010-05-08 16:55 ]

Imparatul stia.Mishil este o perla pana cand traieste el,dar cand moare devine sarpele Sillei.knox [ 2010-05-08 12:50 ]

Regele ii considera pe Mun no, Mi Shil si Seol Won stalpii regatului, oamenii pe care se putea baza in orice situatie dificila. Apoi a vazut el ca Mi Shil este stalp, dar pt ea, nu pt rege, ea are propriile sale ambitii. Pacat ca talentul lui de a citi in inima oamenilor este totusi limitat si nu-si da seama ca Seolwon ii este devotat lui Mi Shil.
knox [ 2010-05-08 12:42 ]

apropo orosz, tu zici ca ai urmarit de mai multe ori serialul ( cred ca de cele mai multe ori ). Nu ti se pare ca vocea povestitorului de la inceput este Deokman?knox [ 2010-05-08 12:39 ]

Ampla descriere, orosz
Referitor la nota: oricum, primele doua episoade erau epilogul serialului, sa ne arate ce s-a intamplat, cum de s-a ajuns la starea de fapt a lucrurilor si apoi incepe actiunea adevarataorosz [ 2010-05-08 11:12 ]

Este greu sa faci o analiza dintr-un episod numai.
Incerc sa-mi amintesc primele impresii cand am vizionat prima data serialul(de pilda:nu am dat mare atentie lui Sohwa-sau la Soyepdeo-nimeni nu stia ca o sa aiba o semnificatie mare mai tarziu)
Am scris despre ce m-a prins in primul episod.
(sincer, nici relevatia lui Munno nu era un lucru primar fiindca nici nu cred in relevatii)zoe [ 2010-05-08 00:26 ]

Interesanta analiza ca pt.inceput ,poate va fi mai ampla la ep.urm.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
Sziasztok

Üdvözlök mindenkit a blogomon. Szívesen várom a hozzászolásokat is az adott részeknél.

Request

If anyone knows English very well, and wants to translate my blog, please contact me. Translation post right there on the blog.

Szavazás-Votul

Befejeződött a szavazá. Köszönöm a bizalmat. ( 97% jónak választotta a blogot) Elkeződött egy másik. Sa terminat votul. Multumesc ptr.încredere. (97 % au ales, că este bun blogul) S-a început o alta.

Surprise

From now on, you can view the movie in good quality. (In a 1 episode already founds the links)

Meglepetés

Mostantól, meg lehet tekinteni a filmet jo minőségben.( az 1 résznél már megkaphatjátok a linkeket)

Surpriza

Ceva nou in caseata de lincuri( Acum prima data la ep 1, si ajutor primiti la pagina help)

Ujdoság-Ceva Nou

Tettem új klippeket a Help oldalra. Am pus clipuri noi pe pagina Help

tovább >>


Surpriza

Am "Pus" un clip surpriza pe pagina help

tovább >>


Ceva Nou

Am pus o caseta de vot pe pagina start

Ceva Nou

Hurra. am pus si un cautator pe site pe prima pagina (ajutor la help)

Chat

CHATTUL DE ACUM INCOLO ARE PAGINA SEPARATA

tovább >>


Ujdoság-Ceva Nou

Minden résznek linket tettem fel újranézni . Pentru fiecare episod am pus lincuri ptr. a reviziona.

Help

Am creat o pagină de ajutor pentru vorbitori de limba romănă.

tovább >>


Külön fórum-Forum separat

Minden résznek saját fórumja lesz. Fiecare episod o să aibă forum separat.

Ujdoság-Ceva Nou

Az első oldalon találtok hasznos linkeket. Pe prima pagină găsiţi linkuri utilitare.

tovább >>

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!